City se poigrao sa Huddersfieldom i nastavio potjeru za Liverpoolom
Manchester City je u dobroj formi, ali još uvijek kasne četiri boda za ekipom Liverpoola u borbi za titulu prvaka Engleske (Foto: EPA)

Premier liga, 23. kolo

City se poigrao sa Huddersfieldom i nastavio potjeru za Liverpoolom

M. Šljivak

Manchester City savladao je kao gost ekipu Huddersfielda sa 0:3 u susretu 23. kola engleske Premier lige.

Aktuelni prvak Engleske ušao je kao veliki favorit u ovaj meč, a na kraju je tu ulogu tim Pepa Guardiole i opravdao na terenu uvjerljivim trijumfom.

City je poveo u 18. minuti. Snažno je šutirao Danilo i pogodio je mrežu Lossla za prednost Građana od 0:1.

Minimalnim vodstvom prvaka se otišlo na odmor, da bi u nastavku lagano završili posao u ovom duelu sa još dva gola u mreži Huddersfielda.

Prvo je u 54. minuti Raheem Sterling pogodio za 0:2 na asistenciju Leroyja Sanea, da bi upravo Sane već dvije minute kasnije povećao prednost na 0:3.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao. City je lagano priveo susret kraju, te je sa nova tri boda nastavio potjeru za Liverpoolom u borbi za šampionsku titulu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 23. kolo:

Huddersfield - Man.City 0:3

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi