Argentinski fudbaler je protekle četiri sezone član Manchester Cityja i za klub je odigrao 153 utakmice (Foto: EPA)

Dogovor jako blizu realizacije

Nicolas Otamendi seli u Barcelonu?

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone mogla bi dovesti još jedno pojačanje do kraja prelaznog roka.

Kako navode engleski mediji, katalonski velikan razmišlja o ponudi za defanzivca Manchester Cityja Nicolasa Otamendija i on bi mogao preseliti na Nou Camp do kraja januarskog prelaznog roka.

Iskusni argentinski fudbaler nije u prvom planu kod menadžera Građana Pepa Guardiole. Aymeric Laporte i John Stones su ispred njega i lako bi se moglo desiti da Otamendi napusti Etihad.

Trener Barcelone Ernesto Valverde je ozbiljno "zagrizao" za 30-godišnjeg Argentinca, a za njegove usluge su spremni izdvojiti 40 miliona eura.

Ove sezone Otamendi je odigrao samo deset utakmica za City...

Boateng i Murillo stigli na posudbu, kupljen De Jong

Barcelona je tokom januara dovela dvojicu fudbalera. Članovi tima sa Nou Campa postali su Kevin-Prince Boateng i Jeison Murillo. Obojica su stigla na posudbu i dres katalonskog tima će nositi do kraja sezone.

Također, Barca je već završila i jedan veliki transfer za ljeto. iz Ajaxa su dovel i talentovanog veznjaka Frenkieja de Jonga (21), a timu iz Amsterdama će za njegove usluge platiti 75 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Jong je bio na meti mnogih evropskih velikana, te je bio na korak od odlaska u PSG. Ipak, na kraju se Holanđanin predomislio nakon razgovora s čelnicima Barcelone i odlučio da je da karijeru nastavi u dresu katalonskog kluba.

De Jong je s Barcom potpisao saradnju do ljeta 2024. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.