Prvotimac Tuzla City za SportSport.ba

Vojo Ubiparip: Azmir Husić ne gleda od danas do sutra... · Intervju

Samir Mlaćo

Već sada je jasno da je angažovanje Voje Ubiparipa bio pravi potez čelnika Tuzle City. Bivši nogometaš Željezničara u redovima Tuzlaka upisao je četiri pogotka u deset utakmica i dodao dvije asistencije.

Tako se za kratko vrijeme istakao kao glavni igrač mlađeg premijerligaša iz Tuzle koji se trenutno sprema u Međugorju.

Slobodan Starčević zadao je žestok tempo svojim izabranicima, a u pauzi između dva treninga Ubiparip je govorio za SportSport.ba. Dotakao se vlastitih početaka u nogometu, zajedničkih dana u Poljskoj sa Semirom Štilićem i Jasminom Burićem, te otkrio kako je stigao na Grbavicu. O Azmiru Husiću i sadašnjem klubu imao samo riječi hvale.

"U Vojvodini sam napravio prve nogometne korake, prošao cijelu omladinsku školu do prvog tima. Išao sam na posudbe, a onda me Spartak kupio. Iz Spartaka sam otišao u Lech. Družio sam se sa Štilićem, Burićem... Zaista je to bio neki drugi svijet. To je bilo 2011. godine, a 2012. godine su oni organizovali Evropsko prvenstvo. Uslovi su fantastični, bili su novi stadioni, sve za pohvalu", priča Ubiparip, te nastavlja.

"Imao sam jaku konkurenciju. Igrao sam po strani, a ne špica i to je bio problem za mene. Kasnije su me vratili na poziciju špica, ali došle su povrede. Bilo je tu svega radi problema sa povredama, ali definitivno lijep period".

O Štiliću ima samo riječi hvale.

"On je i sada majstor. Veliko je ime u Poljskoj i mislim da je napravio veliku karijeru. Tada ga je željelo pola Evrope, ali moraju se te neke stvari poklopiti u fudbalu da bi se ostvario transfer".

Sasvim neočekivano pojačao je FK Željezničar. Otkriva i ko je glavni "krivac".

"Admir Adžem je tražio špica, a ja sam se čuo sa Semirovimm ocem Ismetom. Znao sam da dolazim u veliki klub. Svidjelo mi se na početku, imali smo dobre rezultate, do pred kraj prvenstva. Na kraju smo upropastili sve, a prelomna je bila ona utakmica u Mostaru".

Nakon napuštanja Grbavice, bio je bez kluba, a zatim je došao u Tuzla City.

"Poslije Želje sam htio sam u inostranstvo, a zatim me nazvao Azmir Husić. Sjeli smo, dogovorili se i nadam se da ćemo izgurati ovu zdravu sportsku priču. Potrudit ćemo se da ostvarimo ciljeve".

O prvom čovjeku Tuzle City ima samo riječi hvale. Dogovor je pao za pet minuta.

"On je poslovan čovjek. Ostvaren je u životu, zna šta hoće i gleda u budućnost. Ne gleda od danas do sutra, već da napravi lijepu priču. Tako treba da bude u svakom klubu, da se ima plan kojim će se ići".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj razgovora dotakao se i samih priprema.

"Žao mi je zbog Kostića i Nukića koji imaju povrede. Nukić je igrao dobro  prvu polusezonu i sve je trebao da potvrdi u drugom dijelu sezone, ali on će se nadam se vratiti brzo. Kostić je više od kapitena u ovom klubu i on će uskoro biti tu. Ima tu i drugih momaka, a očekujem i nova pojačanja. Pokazali smo da smo konkurentni sa svima",dodao je Ubiparip za SportSport.ba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.