Foto: Screenshot

Belgijanac nije postigao gol, ali...

Playmaker: Lukaku "zaludio" navijače fenomenalnom asistencijom

Manchester United igra kao preporođen od dolaska Ole Gunnara Solskjaera na klupu, a tako igra i Romelu Lukaku.

Robusni Belgijanac konačno i u dresu Uniteda igra kao što je to slučaj u dresu reprezentacije. Postiže golove, ali što je još važanije gradi se, spušta lopte za svoje saigrače i asistira.

Sinoć je u pobjedu Manchester Uniteda nad Arsenalom od 1:3 u 1/6 finala FA Kupa Lukaku bio pravi "playmaker", pa je upisao dvije odlične asistencije.

Posebna je bila ona prva za Alexisa Sancheza nakon koje je Čileanac doveo Crvene đavole u vodstvo.

Lukaku je Sancheza uposlio fenomenalnim "no look" pasom i tako izbacio nekoliko igrača Arsenala i osigurao Čileancu dovoljno prostora da postigne gol.

Navijači Uniteda su bili oduševljeni Lukakuovim sinoćnjim potezima, što su jasno pokazali i reakcijama na društvenim mrežama...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.