Solskjaer je novi Ferguson: United na Emiratesu do osme uzastopne pobjede
United reda pobjede i pod palicom Solskjaera igra preporođeno

Crveni vragovi nastavili niz

Solskjaer je novi Ferguson: United na Emiratesu do osme uzastopne pobjede

Edmir Škorić

Manchester United je večeras na Emiratesu s 3:1 savladao Arsenal i plasirao se u osminu finala FA kupa.

United nije imao sreće prilikom žrijebanja parova osmine finala kultnog takmičenja u Engleskoj, ali ni gostovanje na Emiratesu nije zaustavilo fantastičnu seriju Ole Gunnara Solskjaera na klupi Crvenih vragova.

Bio je ovo osmi meč Norvežanina na klupi Uniteda i osma pobjeda. Redom su padali Huddersfield, Bournemouth, Newcastle, Reading (FA kup), Tottenham, Brighton i evo sada i Arsenal.

Osim što pobjeđuje, United igra efikasan i napadački nogomet, koji je bio prepoznatljiv za ovaj tim u vrijeme Sir Alexa Fergusona, ali godinama nakon toga su ga razni menadžeri "umrtvili".

Sa Solskjaerom je to neka druga priča i to se i večeras vidjelo.

Alexis Sanchez je u 31. minuti zabio bivšem klubu na majstorsku asistenciju Lukakua, a Belgijanac je dvije minute kasnije uposlio i Lingarda, koji je povisio na 2:0. Aubameyang je u završnici prvog dijela smanjio na 2:1.

U nastavku nešto manje uzbuđenja i tek jedan gol i to onaj Martiala kada je u 82. minuti postavio konačnih 3:1. Utkamica je produžena za 10 minuta zbog povrede Koscielnyja, a bh. reprezentativac Sead Kolašinac je odigrao čitav meč za domaći tim.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daca
Man U igra ljepo trenutno ali daleko je ovaj od Fergusona uz duzno postovanje. A navijaci koji su otjerali Wengera ce tek da vide kakoce Arsenal koji je igrao naljepsi nogomet u PL da bude 7-8..... Tek sad vidis da je Wenger bio Umjetnik
11 1
spicolini
Dobar je, al Ferguson nije
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti