Iskoristio minute na parketu

Missouri Southern pobijedio Washburn, još jedno dobro izdanje Enisa Memića

Endin Čaušević

Univerzitet Missouri Southern upisao je važnu pobjedu na gostovanju protiv Washburna, a još jedan dobar meč odigrao je bh. košarkaš Enis Memić.

U nevjerovatno izjednačenoj utakmici na kraju je slavila ekipa Missourija koja je u samom finišu uspjela boljom igrom u odbrani da zaustavi protivnika i dođe do pobjede. Nakon prvog poluvremena Washburn je vodio sa 45:41, no u nastavku su igrači Missurija zaigrali bolje i došli do pobjede.

U drugom poluvremenu smo gledali meč s mnogo preokreta, no na kraju su više snage i znanja imali gosti koji su slavili rezultatom 89:86. Još jedan dobar meč odigrao je bh. košarkaš Enis Memić koji je odlično iskoristio svoje minute na parketu.

Memić je u ovoj utakmici igrao 16 minuta i usipio je ubaciti 13 poena uz tri skoka. U ekipi bh. košarkaša najefikasniji bio je Kinzer Lambert sa 23 poena, dok se u domaćem timu istakao Jalen Lewis sa 20 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.