Memić odveo Missouri Southern do pobjede

Double-double učinak bh. košarkaša

Memić odveo Missouri Southern do pobjede

Midhat Šljivak

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Enis Memić odveo je univerzitet Missouri Southern do pobjede na gostovanju protiv Missouri-St.Louisa. Southern je slavio rezultatom 74:58.

Do pobjede u ovom meču Missouri Southern je došao na krilima Memića. On je za 29 minuta na parketu ubacio 18 poena i imao je 11 skokova, a bio je i ključni čovjek na meču jer je pogađao u jako bitnim trenucima meča.

Bh. košarkaš je jako dobro ušao u novu NCAA sezonu. Na prosjeku je od 12,3 poena i 5.6 skokova po utakmici uz odličnih 62 procenta šuta iz igre, a treba istaći da je Memić igrač treće godine.

Podsjetimo, u NCAA ove sezone ima nekoliko odličnih košarkaša iz BiH. Pored Memića odlične igre pružaju Ajdin Penava, Luka Garza i Samir Šehić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi