Ćubara (lijevo) prilikom potpisa profesionalnog ugovora sa Željezničarom, na Grbavici je odigrao samo jedan meč u seniorskoj konkurenciji, tako da je zbog male minutaže raskinuo ugovo. Foto:FK Željezničar

Mladi stoper došao u Antaliju

Čelik testira bivšeg juniora Željezničara · Saznajemo

Nogometaši Čelika jučer su na pripremama u Antaliji odigrali utakmicu protiv makedonskog Skhupija, te slavili rezultatom 2:1. Naredna utakmica Zeničana je u ponedjeljak protiv kazahstanskog Shakhtar Karagande.

Zeničani su još u potrazi za stoperom, zadnjim veznim i napadačem, čime bi zatvorili igrački kadar pred drugi dio sezone. Jučer se ekipi priključio i Sanjin Lelić, a zanimljivo u avionu s njim bio je još jedan igrač.

Riječ je o 21-godišnjem defanzivcu Almiru Ćubari, kojeg će u narednim utakmicama Zeničani testirati. Ovaj nogometaš je prošao omladinske selekcije Novog grada i Olimpika, a potom je igrao i za juniore Željezničara. Po isteku juniorskog staža prešao je u redove visočke Bosne za koju je u proteklih godinu i pol odigrao 35 utakmica. Ćubara je raskinuo ugovor s klubom s Grbavice koji je imao do ljeta 2020. godine, te će se pokušati nametnuti stručnom štabu Čelika i eventualno potpisati ugovor.

Sinoć je ugovor s Čelikom raskinuo i lijevi bek Dino Bevab, kako saznajemo on je oprostio sve dugove Čeliku, a zauzvrat je dobio čiste papire od kluba, te je već danas potpisao ugovor s Tuzla Citiyem.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.