Čelik golovima Dedića i Jurine pobijedio makedonski Shkupi
Zeničani su nakon dva poraza upisali i prvi trijumf na pripremama u Antaliji, gdje će ostati do 2.februara, kada je planiran povratak u Zenicu.

Prva pobjeda na pripremama u Turskoj

Čelik golovima Dedića i Jurine pobijedio makedonski Shkupi

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su odigrali i treću pripremnu utakmicu na pripremama u Antaliji. Protivnik Zeničanima bila je ekipa makedonskog Shkupija, a na kraju crno-crveni su slavili 2:1 što im je bila prva pobjeda na pripremama u Turskoj.

Nakon poraza od Hanse Rostock, te ekipe ruskog drugoligaša SKA Khabarovski, izabranici Adnana Örneka protiv Shkupija odigrali su veoma dobar meč. Već u prvom poluvremenu Zeničani su pokazali da su bolji tim od ekipe koju s klupe predvodi Umit Karan. Sjajnim golom Anela Dedića, Čelik je poveo 1:0, a dobru igru Zeničana u prvom dijelu potvrdio je Marin Jurina koji je postigao gol za 2:0, što je bio i rezultat prvog dijela.

U drugom poluvremenu Shkupi je bio nešto bolji, te su postigli i jedan gol, ali to je sve što su uradili u jučerašnjoj utakmici. Čelik je na kraju slavio 2:1, tako da su upisali i prvu pobjedu na pripremama u Antaliji.

Za Čelik su jučer nastupili: Volotinen, Livaja, Miletić, Vrhovac, Hodžić, Jamak, Grahovac, Salčinović, Okić, Dedić i Jurina. Još su igrali: Karajbić, Rizvanović, Baban, Vardo, Simeunović, Žuna, Marković, Blažević, Dilaver, Mahmić i Choi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da se jučer ekipi priključio i Sanjin Lelić, koji će kao i Dušan Hodžić do kraja sezone kao posuđen igrač nastupiti za ekipu s Bilinog polja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zvatic
Meni sve zao one zene,..jebes ovo sve.
12 2
yebem_velez_pisam_horde
MARKALEEELELELELELELELE
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi