Druga ekipa Čelika danas je poražena od Spartaka iz Subotice, dok će prva ekipa sutra igrati protiv kazahstanskog Shaktara

Prijateljski duel u Antaliji

Druga ekipa NK Čelik poražena od Spartaka

Nogometaši Čelika danas su odigrali još jednu utakmicu na pripremama u Turskoj. Zeničani su danas igrali protiv Spartaka iz Subotice, a na kraju tim iz srpske Superlige slavio je rezultatom 3:0.

Za Zeničane su danas nastupili igrači koji su na probi ili koji su trenutno u drugom planu. Ekipa koja u najjačoj diviziji Srbije zauzima 11. mjesto od početka je krenula ofanzivno prema golu Fikreta Karajbića. Nekoliko šansi i poluprilika ekipa Spartaka nije iskoristila na početku utakmice. S druge strane Čelik je prijetio iz kontranapada, te su kod rezultata 0:0 dvije sjajne šanse propustili Ante Blažević i Namir Alispahić, njihove udarce golman Spartaka je odbranio.

Ekipa Spartaka je kaznila promašaje Čelika, te je lijepom akcijom u 18.minuti došla do vodstva 1:0, a strijelac je bio Šormaz. Samo četiri minute kasnije novi gol u mreži Karajbića, pogriješio je Georgina, a Denković lon udarcem s 10-tak metara matira golmana Čelika za 2:0. Novi gol u mreži Zeničana desio se u 36. minuti, a strijelac je bio Đenić za 3:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta ravnopravnija igra na terenu u kojoj je bilo još nekoliko prilika za postizanje golova, ali rezultat se nije mijenjao. Najbolju priliku za smanjenje rezultata Čelik je imao u 85. minutu kada je sudija dosudio penal za ekipu iz Zenice. Međutim, golman Lučić bio je uspješniji od Selima Ajdemira, igrača Čelika ,te je odbranio njegov šut s 11 metara. Na kraju je završeno konačnih 3:0 za Spartak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Čelik su danas nastupili: Karajbić, Rizvanović, Marković, Georgina, Čubara, Baban, Kurbanov, Simeunović, Blažević, Ajdemir, Alispahić. Igrali još: Volotinen, Vardo, Gulnar, Žuna, Azur, Ugur, Choi.

Prva ekipa Čelika sutra će igrati protiv bivšeg prvaka Shakhtara Karaganda, ali još nije poznat termin ove utakmice. Zeničani će u Antaliji ostati do naredne subote, kada je planiran povratak za Zenicu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.