Čelik testira bivšeg juniora Željezničara
Ćubara (lijevo) prilikom potpisa profesionalnog ugovora sa Željezničarom, na Grbavici je odigrao samo jedan meč u seniorskoj konkurenciji, tako da je zbog male minutaže raskinuo ugovo. Foto:FK Željezničar

Mladi stoper došao u Antaliju

Čelik testira bivšeg juniora Željezničara · Saznajemo

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su na pripremama u Antaliji odigrali utakmicu protiv makedonskog Skhupija, te slavili rezultatom 2:1. Naredna utakmica Zeničana je u ponedjeljak protiv kazahstanskog Shakhtar Karagande.

Zeničani su još u potrazi za stoperom, zadnjim veznim i napadačem, čime bi zatvorili igrački kadar pred drugi dio sezone. Jučer se ekipi priključio i Sanjin Lelić, a zanimljivo u avionu s njim bio je još jedan igrač.

Riječ je o 21-godišnjem defanzivcu Almiru Ćubari, kojeg će u narednim utakmicama Zeničani testirati. Ovaj nogometaš je prošao omladinske selekcije Novog grada i Olimpika, a potom je igrao i za juniore Željezničara. Po isteku juniorskog staža prešao je u redove visočke Bosne za koju je u proteklih godinu i pol odigrao 35 utakmica. Ćubara je raskinuo ugovor s klubom s Grbavice koji je imao do ljeta 2020. godine, te će se pokušati nametnuti stručnom štabu Čelika i eventualno potpisati ugovor.

Sinoć je ugovor s Čelikom raskinuo i lijevi bek Dino Bevab, kako saznajemo on je oprostio sve dugove Čeliku, a zauzvrat je dobio čiste papire od kluba, te je već danas potpisao ugovor s Tuzla Citiyem.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zvatic
Moj Cubara bolje ti je okani se fudbala nego da ides kod brabonjaka turskih.
5 2
king11
a ja pojačanja i qurca, pa ovaj nije ni za veleža
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi