Jelić (crveni dres) vjeruje da njegov novi tim može izboriti opstanak u Premijer ligi BiH

Jelić pristupio bh. premijerligašu

U Hajduku od napadača do stopera, a danas u FK Krupa: Uslovi su odlični, osjećam se kao kod kuće

Težak zadatak je pred nogometašima FK Krupa. Naime, Krupa zauzima posljednje mjesto nakon prvog dijela sezone u Premijer ligi. 

Ipak, u ovom klubu vjeruju u opstanak, a jedna od glavnih uzdanica na tom putu svakako će biti zimsko pojačanje Krešimir Jelić (24).

Jelić če pojačati zadnju liniju bh. premijerligaša. Dolazi iz hrvatskog drugoligaša NK Sesvete, a juniorski staž je odradio u splitskom Hajduku gdje je bio velika nada.

"Nakon prvog sastanka sa čelnicima kluba dojmovi su bili vrlo pozitivni. Čak i u ljetnom prijelaznom roku bilo je kontakta sa Krupom i žao mi je što već tada nisam došao. Iako je klub trenutno na poziciji u kojoj jest, nakon provedena dva tjedna ovdje, vidim da klub ne zaslužuje ništa manje od Premijer lige. Ovdje su uslovi odlični i osjećam se kao kod kuće, što smatram da je veoma bitno pogotovo za novog igrača. Ne moram misliti ni o čemu drugom, i od prvog dana sam se posvetio treningu", priča Jelić za SportSport.ba.

Priznaje da i ne poznaje dobro stanje u Premijer ligi.

"Iskreno i ne poznajem previše ovu ligu, ali imam prijatelje koji su igrali i igraju na ovom nivou. Pitao sam ih o situaciji u Krupi i nisam čuo niti jednog lošeg komentara. Ovaj tim jednostavno nije imao sreće i dečki su trebali biti barem nekoliko pozicija ispred na tablici. Naravno da vjerujem da će Krupa ostati u Premijer ligi, inače ne bih ni došao ovdje. Dečki su me odlično prihvatili i atmosfera u svlačionici je odlična što je također veoma bitno za jedan tim".

U Hajduk stigao kao napadač, a sada nastupa na poziciji stopera. Otkriva i kako se to desilo, odnosno ko je glavni "krivac".

"Zanimljivo je što sam u Hajduk došao kao talentirani napadač. Hajduk tada osvaja nakon dugo godina juniorsko prvenstvo i kup Hrvatske, a ja sam te sezone postigao 11 golova. Dosta igrača s kojima sam tada dijelio svlačionicu igra za velike klubove, a neki igraju ili su nastupili za A selekciju Hrvatske. Vizija mog zadnjeg trenera tamo, Roberta Jarnija, bila je da igram stopera. Tako sam postao i na kraju ostao stoper. Poslije sam se odlučio okušati u Norveškoj, ali nisam tada mogao izdržati tako mlad i tako daleko od kuće. Otišao sam u Zagreb u NK Sesvete nakon kratke epizode u svom rodnom gradu, u NK Marsonija. Baš zato što sam tako drastično mijenjao sredine, nitko me nije znao ali sam se uvijek dokazao i uspio pokazati svoje kvalitete, pa tako ću i ovdje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Krupa je svakako prava sredina za mlade igrače. Svjestan toga je i Jelić. Govorio je i o planovima za budućnost.

"FK Krupa je odličan izlog za igrače i bilo je lijepih izlaznih transfera. Ali ne gledam sada dugoročno, prva i jedina ambicija mi je sada dokazati se treneru i izboriti se za poziciju, pomoći klubu postići to što i zaslužuje, a naravno da je svakom igraču san zaigrati na velikim stadionima pred punim tribinama. Uspio sam osjetiti dio te atmosfere kada sam nastupao u prijateljskim utakmicama za prvi tim Hajduka. Dakako da se rado prisjetim tih dana i tog neopisivog osjećaja jednom klincu od 18 godina kojemu je to jedini san. Jedva čekam nastavak prvenstva, želim nam svima da nas zaobiđu povrede i uz ovu ozbiljnost koju imamo, mislim da je to dovoljno da postignemo naš cilj", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba novi član FK Krupa Krešimir Jelić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.