(Foto: EPA) Duvan Zapata je potvrdio sjajnu formu postigavši dva gola za Atalantu

Iznenađenje u Bergamu

Atalanta razbila Juventus i izbacila ga iz Kupa Italije!

Atalanta je na svom stadionu Atleti Azzurri d'Italia ugostila Juventus u četvrtfinalu Kupa Italije. Gasperinijevi izabranici su slavili pobjedu rezultatom 3:0 i tako izborili plasman u polufinale.

Domaći su i prvi zaprijetili i to preko De Roona u šestoj minuti susreta, ali je njegov pokušaj otišao pored gola.

Nakon ove prilike nije viđeno previše uzbuđenja u Bergamu sve do 37. minute kada Castagne krade loptu na polovini Juventusa i sjajnim udarcem matira Szczesnog za 1:0.

Atalanta je iskoristila šok fudbalera Juventusa i samo dvije minute kasnije povisila svoje vodstvo. Igrala se 39. minuta kada je Duvan zapata prihvatio Pašalićev pas, sjajno se izborio za prostor za udarac i pogodio za 2:0.

Na odmor se otišlo vodstvom Atalante od 2:0, a iako se očekivala ofanziva Juventusa od starta drugog dijela, ona je izostala.

Nije Stara dama uspijevala svoriti bolje šanse, dok je Atalanta u 86. minuti potvrdila veliki trijumf i plasman u polufinale. Strijelac gola je ponovo bio ove sezone sjajni Duvan Zapata koji je iskoristio grešku fudbalera Juventusa, a zatim i zaobišao golmana.

Atalanta će u polufinalu igrati protiv Fiorentine koja je nešto ranije razbila Romu sa čak 7:1.

Treba dodati da je naš Miralem Pjanić u igru ušao u 71. minuti kada je zamijenio Khediru.

Četvrtfinale Kupa Italije:

Atalanta - Juventus 2:0 (Castagne 37', Zapata 39' 96')

Atalanta: Atalanta: Berisha, Toloi, Palomino, Djimsiti, Hateboer, De Roon, Freuler, Castagne, Gomez, Iličić, Zapata.

Juventus: Szczesny, De Sciglio, Rugani, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Bentancur, Matuidi, Dybala , Ronaldo, Bernardeschi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.