Benatia priznao: Juventus sam napustio zbog Bonuccija

Želio završiti karijeru u Torinu, ali...

Benatia priznao: Juventus sam napustio zbog Bonuccija

Iskusni marokanski stoper Mehdi Benatia iznenadio je javnost kada je odlučio napustiti Juventus i potpisati za klub iz Katara.

Benatia je potpisao za Al-Duhail, a nije tajna da je Juve napustio zbog nezadovoljstva minutažom što je i sam istakao.

Marokanac je prošle sezone imao pristojnu minutažu, ali ove je pao u drugi plan ponajviše zbog povratka Leonarda Bonuccija iz Milana, koji je odmah 'uskočio' u prvu postavu.

Benatia je putem Instagrama podijelio sa fanovima oproštajnu poruku u kojoj je priznao da su ga na odlazak iz Juventusa otjerale neke "iznenađujuće stvari", pod čime je gotovo sigurno mislio upravo na povratak Bonuccija na koji nije računao.

"Nakon dva vrlo napeta dana, želim iskoristiti ovu priliku da se oprostim od svoje velike porodice u Juventusu, igrača, navijača, osoblja... Svih vas. Ovdje ostavljam mnogo prijatelja koje ću, nadam se, uskoro ponovo vidjeti. Dvije i po godine ste bili važan dio mog života", započeo je Benatia, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Na kraju prošle sezone sam bio siguran da ću se ovdje penzionisati, ali nažalost život vam nekada spremi iznenađenja pa sam morao promijeniti svoje planove. Razumijem da neko ne želi prihvatiti moj izbor, ali vas samo molim da ga poštujete".

Mehdi Benatia (31) je prije dolaska u Juventus igrao za Marseille, Lorient, Clermont, Udinese, Romu i Bayern, a italijanski prvak će njegovom prodajom zaraditi deset miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi