Treći prijateljski susret

Borac u Antaliji remizirao sa bugarskom Vitošom

Fudbaleri Borca remizirali su u trećoj prijateljskoj utakmici u Antaliji i to protiv bugarskog prvoligaša Vitoše 2:2. 

Izabranici Darka Vojvodića poveli su već u trećem minutu preko Demira Jakupovića. Asistent je bio Mojović nakon odlične kombinacije sa Stojanom Vranješom.

Pet minuta kasnije Vitoša je mogla do izjednačenja. Runić je igrao rukom a sudija je pokazao na bijelu tačku. Ipak, Hristov je bio neprecizan poslavši loptu pored gola.

U 20. minutu Kajkut je morao van igre zbog prigovora sudiji, dobio je crveni karton. Dogovoreno je da se dozvoli zamjena i umjesto njega ušao je Šikanić.

Savatović je u 29. minutu odbranio pokušaj Hristova iz blizine, a u 32. Kupenov sa samo tri-četiri metra šutira preko gola.

Bugari su probili bedem Borca u 38. minutu kada je mrežu Savatovića pogodio Lazarov.

Samo dvije minute kasnije Vitoša je stigla do preokreta, ovoga puta Sadula je ubacio sa lijevog krila, a Kupenov glavom matirao Savatovića.

Konačnih Borac – Vitoša 2:2 u 57. minutu postavio je Vladan Danilović. Borčev vezista najprije je presjekao dodavanje golmana Vitoše i zatim ga sjajno lobovao.

BORAC: Savatović, Dujaković, Ćosić, Runić, Bajić, Milutinović, Danilović, Vranješ, Kajkut, Mojović, Jakupović. Igrali su još: Topolović, Janičić, Radulović, Žeravica, Batar, Burazor, Šikanič, Aničić, Zarić, Lekanić. Trener: Darko Vojvodić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

VITOŠA: Vasiljev, Gjonov, Milčev, Kupenov, Popev, Sadula, Lazarov, Hristov, Milev, Dolapčijev. Igrali su još: N. Georgiev, Uzunov, Bonev, Borisov, Stojanov, Kutev, S. Georgijev, Petrov, Radev, Čankov, Gočev, Kohilov, Parvanov, Amzin, Kostadinov, Valčanov. Trener: Rosen Kirilov.

Fudbaleri Borca će u petak, 8. februara, odigrati posljednju kontrolnu utakmicu protiv ukrajinskog Arsenala iz Kijeva umjesto planiranog meča sa kazahstanskim Atirauom. Susret u Antaliji počinje u 11 časova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.