Na treningu Željezničara u Antaliji

Almir Memić: Cilj je da izborimo Evropu i napravimo podlogu za narednu sezonu

Edmir Škorić

Jutros je Fudbalski klub Željezničar odradio još jedan trening u sklopu priprema u Antaliji, gdje Plave očekuje još nekoliko pripremnih mečeva i barem sedam dana kvalitetnog rada.

Nakon turbulentnog prvog dijela sezone, ove zime dogodile su velike promjene u FK Željezničar, a novo rukovodstvo kluba i s novim-starim trenerom Amarom Osimom ima ozbiljne planove, no sada je svima primarni cilj da se izbori Evropa.

"Zadovoljni smo, igrači su odigrali kvalitetno 60 minuta i otprilike i imamo sada toliko snage. Nadam se da ćemo povećati minutažu što se tiče kondicije. Rezultat u ovom momentu nama nije ni bitan. Još tražimo najbolju ekipu i tek možda u zadnjem meču možemo očekivati neki rezultat", rekao je Memić.

"Vrijeme je fantastično, ne može idealnije od ovoga. Prezadovoljni smo uslovima. Cilju nastavku? Cilj je da ljepše igramo i da napravimo barem malo bolje rezultat. Naravno, cilj nam je Evropa i da napravimo neku podlogu za narednu sezonu. Igrački kadar? Nemamo boljih u ovom trenutku, ako još neko dođe dobrodošao. Pokušat ćemo s ovim igračima završiti sezonu kako treba".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.