Ibišević je tokom karijere postigao mnogo golova protiv Bayerna, a isto će pokušati uraditi i sutra navečer.

Kapiten Herthe pred susret u DFB Pokalu

Ibišević: Bayern gubi puno utakmica, to nam daje hrabrost

Kapiten Herthe Vedad Ibišević poručuje pred sutrašnju utakmicu osmine finala Kupa Njemačke da Bayern Minhen ove sezone gubi mnogo utakmica i da to daje hrabrost njegovom timu.

Podsjetimo, Hertha će dočekati Bayern u susretu osmine finala, a Ibišević pred utakmicu poručuje da je ovo za njegov tim malo finale. Inače, Hertha je u septembru pobijedila Bayern u Bundesligi pa ekipi iz Berlina i ta činjenica daje dodatno samopouzdanje.

"Već smo dokazali da ih možemo pobijediti", rekao je Ibišević na pressici i dodao: "Ali, moramo imati perfektan dan da bi to ponovili. Lako je primjetiti da Bayern ove sezone gubi neke utakmice koje inače pobjeđuje, tako da nam i to daje hrabrost. Znamo da nešto možemo napraviti u ovom meču. Za nas je ovo svakako malo finale", poručio je nekadašnji reprezentativac BiH.

Inače, Bayern nije uspio pobijediti Herthu već četiri utakmice zaredom, a Ibišević je na dva od ta četiri meča bio strijelac.

Ibišević je i ove sezone u fantastičnoj formi i na 22 utakmice je postigao 10 golova uz dvije asistencije. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.