U sjajnoj utakmici na kojoj je viđeno šest golova, pobjednika je odlučila penal lutrija u kojoj su se bolje snašli gostujući nogometaši.

Sjajna utakmica u Dortmundu

Penali presudili Borussiji Dortmund, Werder ide u četvrtfinale

Esmer Oštraković

Večeras su igrane utakmice osmine finala Njemačkog kupa, a u utakmici između Borussije Dortmund i Werdera, gosti su ostvarili pobjedu nakon boljeg izvođenja penala.

U sjajnoj utakmici na kojoj je viđeno šest golova, pobjednika je odlučila penal lutrija u kojoj su se bolje snašli gostujući nogometaši.

Gosti su poveli već u petoj minuti susreta kada je Rashica pogodio mrežu domaćih. Ipak konačan rezultat regularnog dijela utakmice postavio je Reus duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu nije bilo golova, te se otišlo u produžetke. Prednost Borussiji donio je Pulisic golom u 105. minuti, ali je Pizarro u 108. minuti poravnao rezultati na 2:2 i vratio stvari na početak.

Ponovo je Borussija došla do vodstva od 3:2 u 113. minuti preko Hakimija i kada su svi mislili da će domaći nogometaši ostvariti pobjedu, u posljednjoj minuti drugog produžetka Harnik je donio šansu Werderu da preko penala prođe u narednu rundu takmičenja.

Nakon prve penal serije Werder je poveo 0:1, Alcacer je promašio penal za Dortmund dok je na drugoj strani Pizarro bio siguran za goste. Za domaće je zatim i Philipp promašio penal, a nakon što je za goste pogodio Eggestein, dalo se naslutiti da su gosti bliže prolazu dalje.

Nadu u prolazak dalje Borussiji je golom iz trećeg penala ostavio Witsel, ali je siguran na drugoj strani bio Klaassen. Siguran izvođač četvrtog penala za dortmund bio je Weigl, ali je i Kruse pogodio naredni penal i tako odveo Werder u četvrtfinale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.