Leverkusen razbio Bayern, Borussija osvojila bod na gostovanju kod Eintrachta
Leverkusen upisao veliku pobjedu protiv Bayerna

Bavarci ponovo napravili korak unazad

Leverkusen razbio Bayern, Borussija osvojila bod na gostovanju kod Eintrachta

S. Pašalić

Odigrano je pet susreta njemačke Bundeslige, a u dvije utakmice koje su privukle najviše pozornosti Leverkusen je pobijedio Bayern sa 3:1, dok je Borussija protiv Eintrachta odigrala 1:1.

Bayern je protiv Leverkusena znao da mora ići na pobjedu i tako su i krenuli. Od početka su stvarali pritisak na gol domaćina, a pred kraj prvog poluvremena, u 41. minuti su stigli do vodstva kad je Thomas Muller sa desne strane ubacio loptu u šesnaesterac, a Goretzka glavom ubacio loptu u mrežu za 1:0.

Početkom drugog poluvremena domaći su napravili veliki pritisak na gol gostiju, a to im se isplatilo u 53. minuti.

Kingsley Coman je napravio prekršaj na nekih 25 metara od gola i dosuđen je slobodan udarac kojeg je izveo Leon Bailey i fantastičnim udarcem matirao nemoćnog golmana gostiju za 1:1.

U 63. minuti Leverkusen je stigao do preokreta kada je Volland pogodio za vodstvo domaćih od 2:1.

U 87. minuti Leverkusen stiže i do 3:1, a strijelac je bio Alario. Gol je prvo bio poništen da bi ga sudija nakon konsultacije i VAR tehnologije ipak priznao gol domaćih.

Borussija je stigla na teško gostovanje kod Eintrachta i sa imperativom pobjede. Gosti su do vodstva došli u 22. minuti kada je Raphael Guerreiro sjajno prošao pored nekoliko igrača domaćih i asistirao Marcu Reusu kojem nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu za 1:0.

Eintracht je u 36. minuti stigao do izjednačenja kada je Danny da Costa uputio centaršut sa desne strane a Luka Jović ubacio loptu u mrežu za 1:1. Rezultat se do kraja nije mijenjao pa je utakmica ovim rezultatom i završila.

Hertha je na svom terenu dočekala Wolfsburg upisala poraz rezultatom 0:1. Gol za pobjedu Wolfsburga je postigao Weghorst u 65. minuti.

Vedad Ibišević je odigrao 66. minuta za Hoffenheim.

Hoffenheim je dočekao Fortunu Dusseldorf i odigrao 1:1. Kramarić je u 16. minuti pogotkom iz penala doveo domaće u vodstvo i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Već na početku drugog poluvremena Fortuna stiže do izjednačenja kada je Hennings u 46. minuti pogodio za 1:1 što je bio i konačan rezultat.

Ermin Bičakčić u timu Hoffenheima nije ulazio u igru.

Werder je stigao na gostovanje kod očajnog Nurnberga i planovima da upiše pobjedu. Do vodstva je stigao kada je Eggestein u 64. minuti pogodio za 1:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, domaći su u 87. minuti stigli do izjednačenja kada je Ishak pogodio za 1:1.

Na tabeli je Borussija povećala prednost za jedan bod i sada ima 49 bodova, dok je Bayern ostao na 42 boda.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

D4SH
Niko Kovace, mmmmrssss kuci
4 0
Bhf
Koje godine?Vedo je napustio Hofenhajm prije par godina.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti