Treći pripremni meč

FK Tuzla City pobijedio crnogorskog drugoligaša Otranta

Endin Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja danas su pobijedili u pripremnoj utakmici ekipu Otranta iz Ulcinja sa 3:1.

Za bh. premijerligaša ovo je bila treća pripremna utakmica, a prva otkako se nalaze na pripremama u Crnoj Gori. Izabranici Slobodana Starčevića danas su sa 3:1 savladali crnogorskog drugoligaša Otranta iz Ulcinja, a trener Tuzla Cityja je šansu dao skoro svim igračima.

Iako je Tuzla City bolje otvorio današnji meč prvi do prednosti stigli su gosti i to golom iz penala nakon pola sata igre. No, samo tri minuta kasnije bh. tim je poravnao na 1:1, a protivničku mrežu zatresao je Crnkić.

Do potpunog preokreta Tuzla City dolazi u 38. minuti, a ovaj put u listu strijalaca za 2:1 upisao se Vojo Ubiparip. Tačku na ovaj susret bh. premijerligaš stavio je u 87. minuti kada je konačnih 3:1 postavio Murga golom iz slobodnog udarca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Fejzić – Čomor, Brekalo, Kojić, Bevab – Hasanović, Stjepanović – Crnkić, Hajrović, Zlatković – Ubiparip.

U drugom poluvremenu igrali su: Nurković – Čomor, Musić, Brekalo, Šarčević – Trumić, Karjašević – Murga, Stojčev, Hasanbegović – Mujić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.