Procurili detalji transfera

FK Velež prošao sjajno u transferu Mustafe Mujezinovića u FK Željezničar · Saznajemo

Trakavica oko transfera Mustafe Mujezinovića iz mostarskog FK Velež u sarajevski FK Željezničar konačno je gotova. Mujezinović se već priključio treninzima Želje i skoro će debitirati u plavom dresu.

S druge strane, Rođeni su reagirali promptno i na tu poziciju doveli Sinana Samardžića iz bihaćkog Jedinstva koji je jučer u svom debiju protiv mlade momčadi Vorskle zabio svoj prvijenac za mostarski klub.

Iz tabora Veleža jučer je potvrđeno da su Mostarci dobili i odštetu za ovog nogometaša te da su "jako zadovoljni istom". Koja je brojka i kakvi su uvjeti u Veležu nismo saznali ali je SportSport.ba iz jako pouzdanog izvora saznao kako je FK Veležu oproštena naknada za mladog Seida Behrama i još neke igrače u visini od 40.000KM, da su dobili još oko 30.000 u gotovini, te da će Velež inkasirati 30% od slijedećeg eventualnog transfera ovog nogometaša.

Dojma smo da je mostarski klub jako dobro prošao u ovom poslu i da je ovo još jedan dobar posao uprave Veleža koja je u polusezoni odradila dobar posao vezavši nekoliko ključnih igrača višegodišnjim ugovorima a očekuje se da će ih ovih dana produžiti i oni koji još uvijek nisu a od strane kluba se smatraju kao prioriteti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.