Pobjeda Beograđana

FK Partizan u drugom dijelu slomio otpor FK Mladost Doboj Kakanj

Samir Mlaćo

Danas su u Turskoj snage odmjerili nogometaši Mladosti Doboj Kakanj i beogradskog Partizana.

Završilo je 2:0 za Partizan koji je do pobjede došao u posljednjih pola sata.

Prvu priliku na meču imao je Anđušić koji je šutirao na gol Stojkovića, no ostalo je 0:0. Dobru priliku za Dobojlije imao je i Atajić, ali mreže se nisu tresle.

Uzbuđenja nije bilo po veoma teškom terenu do kraja prvog dijela, ali ni početkom drugog.

U 64. minuti prijeti Partizan, bh. reprezentativac Goran Zakarić dolazi do lopte, no loše šutira. Deset minuta kasnije penal za Partizan. Fauliran je upravo Zakarić, a siguran izvođač je bio Ricardo.

Pet minuta prije kraja mladi Svetozar Marković pogađa za 2:0. Gužva pred golom Mladosti nakon kornera, a Marković se najbolje snalazi i matira golmana bh. premijerligaša. Crveni karton tri minute prije kraja zaradio je Rikardo, pa je Partizan kraj dočekao sa deset igrača.

Do kraja bez uzbuđenja i ostalo je 2:0.

Prijateljski meč:

FK Mladost Doboj Kakanj - FK Partizan 0:2

FK Mladost: Velić, Isaković, Marković, Horić, Nikolić, Bojo, Welbeck, Atajić, Anđušić, Arežina, Fanimo.

FK Partizan: Stojković, Miletić, Marković, Valiente, Miletić, Kosović, Zdjelar, Zakarić, Stevanović, Nikolić, Gomeš.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.