Trener Željezničara nakon pobjede nad Vorsklom

Amar Osim: Možda dovedemo još jednog igrača u veznom redu

Fudbaleri Željezničara su danas odigrali novu pripremnu utakmicu u Turskoj i sa 2:0 savladali ekipu Vorskle.

Nakon meča i pobjede njegovih izabranika govorio je šef struke Željezničara Amar Osim. Najavio je i mogućnost dovođenja još jednog pojačanja do kraja priprema.

"Više smo bili ozbiljni nego dobri. Doduše nismo bili ni loši, protiv ekipe čije kapacitete i kvalitete znamo. Znamo šta su sve postigli ove godine... Naši igrači su bili maksimalno skoncentrisani s obzirom i na to koliko dugo traju pripreme. Teško je bilo očekivati više na tom nivou i nagrađeni su za tu koncentrisanost, požrtvovanje, ozbiljnost - pobjedom protiv renomirane ekipe", izjavio je Amar Osim.

Mladi Denis Žerić je na samom startu meča pretrpio povredu zbog koje je odmah morao napustiti teren.

"Odveli su ga u hotel. Neki udarac je dobio. Moguće je da je od jačine udarca i noga oštećenija nego što bi to bio slučaj kod 'običnog' udarca, ali nadam se da nije."

Osim je prokomentarisao i nova pojačanja, Mujezinovića i Sipovića.

"Tek su stigli. Mujezinović je radio sa ekipom do prije pet-šest dana, dok je Sipović radio individualno zadnjih mjesec dana, ali je pokazao da se radi o ozbiljnom igraču. Mujezinović je za nas bio nepoznanica na ovom nivou, ali je u utakmici pokazao neke, za nas interesantne, kvalitete. Mi su svom rosteru nemamo igrača tog tipa i mislim da će imati priliku da pokaže šta zna i da će nam pomoći", istakao je Osim, pa se osvrnuo na moguće nove dolaske:

"Ako i bude dolazaka, neće ih biti puno. Eventualno još jedan igrač da nam dođe... Možda još jedan vezni jer smo tu deficitarni. Imamo ovu dvojicu koja stalno moraju igrati, a mladi su. Osmanović je treći, ali je on možda čak i premlad, a ima i problema sa leđima. Teško da ćemo ući u prvenstvo sa samo tri igrača u veznom redu. Vjerovatno ćemo se tu morati još pojačati."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.