FK Željezničar savladao Vorsklu
Poprilično dobar test imao je tim sa Grbavice danas u Antaliji. Na kraju su ga okončali uspješno i došli su do trijumfa protiv ukrajinskog prvoligaša

Pobjeda Plavih sa Grbavice

FK Željezničar savladao Vorsklu

M. Šljivak, foto: E. Haračić

Željezničar je u prijateljskom duelu u Antaliji savladao ekipu Vorskle sa 2:0.

Bio je ovo jako dobar test za izabranike Amara Osima. Željo je odigrao jako dobar meč i na kraju je zasluženo upisao pobjedu.

Prvo poluvrijeme ovog duela nije donijelo dosta dobrih šansi za gol. Željezničar je taktički jako dobro stajao, djelovao je borbeno i motivisano, ali je ostao i bez mladog Denisa Žerića, koji je teško povrijeđen na otvaranju meča.

Igrač Vorskle je dobio crveni karton, ali je zbog činjenice da je utakmica prijateljska, šansu za igru dobio novi fudbaler.

Iz prve prave šanse u prvom poluvremenu Plavi su poveli. Sjajnu akciju završio je Sinan Ramović za prednost od 1:0 nakon prvih 45 minuta igre.

Čvrsto se igralo i u nastavku meča. Željo je u 54. minuti imao priliku da ugrozi protivnički gol, ali je Zajmović loše šutirao iz dobre pozicije.

Ipak, pet minuta kasnije Željo postiže novi pogodak. Nakon ubacivanja iz kornera najviši u skoku je Kemal Osmanković za vodstvo ekipe sa Grbavice 2:0.

Igrao je Željezničar dosta dobro i u ostatku utakmice. Protivniku nisu dozvolili gotovo ništa u fazi napada. Onih pravih šansi nije bilo sve do nadoknade kada je Željo mogao zabiti i treći gol i Plavi su mirno ovaj meč priveli kraju, te su zasluženo stigli do trijumfa.

Željo je u prvom poluvremenu igrao u ovom sastavu:

Kjosevski - Stevanović, Rodin, Osmanković, Pavić - Hajdarević, Žerić - A. Zec, Ramović, Veselinović - Krpić.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar - Vorskla 2:0

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Secerko
Zeljo je dobro igrao
0 9
AmaRam4
Ovaj Zeljoo da jebee mnogee
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi