(Foto: EPA) Medhi Benatia je nakon dvije i po sezone Juventus zamijenio Al-Duhailom u transferu vrijednom 10 miliona eura

Marokanac je bio na meti evropskih velikana, ali...

Benatia: Zašto baš ovdje? Želim da mi djeca odrastaju u muslimanskom okruženju

Medhi Benatia je želio napustiti Juventus ove zime zbog sve slabije minutaže, a na kraju mu se želja ostvarila.

Za njegove usluge su bili zainteresovani Milan, Arsenal, Manchester United i Marseille, ali je on odlučio karijeru nastaviti u Kataru, u tamošnjem Al-Duhailu.

Tokom zvaničnog predstavljanja je objasnio zašto se odlučio baš za Katar.

"Mislim da bi svi trebali poštovati moj izbor jer on bio ispravan za moju porodicu i mene", poručio je 31-godišnji Marokanac, pa nastavio:

"Želim da mi djeca odrastaju u muslimanskom okruženju. Također, odabrao sam Katar jer ovdje ima još marokanskih igrača... Al-Duhail je najbolja opcija za mene i moju porodicu. Želim osvojiti puno trofeja sa ovim timom".

"Nosio sam dresove velikih klubova poput Rome, Bayerna i Juventusa. Osvajao sam trofeje, ali sada imam druge ciljeve i mislim da mogu osvojiti azijsku Ligu prvaka", poručio je iskusni defenzivac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.