Jedan od najvećih duela španskog fudbala večeras je pripao Realu. Pokazali su Kraljevi da su u jako dobroj formi i došli su do trijumfa nad velikim rivalom (Foto: EPA)

Kraljevi savladali Atletico

Sjajni Real utišao gradskog rivala

Midhat Šljivak

Real Madrid je u velikom derbiju 23. kola španske La Lige savladao kao gost gradskog rivala Atletico rezultatom 1:3.

Fantastičan derbi odigrali su madridski rivali, a na kraju su Kraljevi izašli kao pobjednici i preskočili su Jorgandžije na drugom mjestu prvenstvene tabele.

Počelo je odlično za Real. Već u 16. minuti su poveli, a pogodio je sjajno Casemiro za vodstvo od 0:1.

Samo devet minuta kasnije domaći su izjednačili. Antoine Griezmann je pogodio za 1:1, a sudija je nakon gola konsultovao VAR, te je potvrdio gol.

Nakon nekoliko šansi na obje strane Kraljevi u 42. minuti dolaze do gola. Dosuđen je sumnjiv penal, a Sergio Ramos je pogodio za rezultat od 1:2 na poluvremenu.

Nastavak donosi zaista žestoku borbu, gomilu žutih kartona, a meč je prije kraja morao završiti Thomas koji je isključen u 80. minuti meča.

Prethodno je VAR poništio gol Alvaru Morati kod rezultata 1:2, da bi Real do trećeg gola došao u 74. minuti. Pogodio je Gareth Bale za konačan rezultat meča od 1:3.

Real je ovim trijumfom preskočio Atletico i sada imaju bod više od njih na drugom mjestu tabele (45), a ispred je još Barcelona sa pet bodova više i utakmicom manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 23. kolo:

Atletico - Real Madrid 1:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.