FOTO: screenshot Youtube

U Zvezdi razočarani nakon incidenta u Hrvatskoj

"U Splitu su nam prijetili klanjem, huligani su naše članove udarali šipkama"

Samir Mlaćo

Trojica vatrepolista Crvene Zvezde povrijeđena su dana u napadu u Splitu uoči utakmice sa Mornarom.

Susret je naravno otkazan, a iz oba kluba su razočarani.

Huliganu su opet došli do pet minuta slave i pokvarili sportski spektakl. U Zvezdi su veoma tužni zbog svega, a održali su i vanrednu press konferenciju. Ističu da je sve bilo kao u horor filmovima, te da je sve započeo konobar u jednom kafiću.

"Nemam službene podatke, ali trudio sam se da dobijem najpouzdanije informacije i prema onome što znamo, napad se dogodio u centru grada, naši igrači su imali jakne, a ispod su nosili trenirke s obilježjima kluba. Konobar u kafiću je nekako vidio i prepoznao obilježja i započeo svađu. Naši su htjeli promijeniti kafić, a pojavila se određena grupa huligana sa šipkama, i prijetili su klanjem, a jednog su igrača udarili s leđa nekoliko puta. Maksimović je dobio metalnu štangu u nogu i pobjegao je s lica mjesta trčeći jedan kilometar. Alesandro Kralj je dobio štangu, ima povrede vrata i cijeli je 'sciman", prenose hrvatski mediji izjavu direktora Zvezde Igora Milojevića.

Ističe da su pojedini građani Splita ipak priskočili da pomognu napadnutima vatrepolistima.

"Ogorčeni smo, ali i ponosni na igrače koji nisu popustili pod pritiscima ni incidentima. Igrači Juga, Mladosti i drugih klubova uvijek se mogu osjećati ugodno kad dolaze u Srbiju. Bilo bi strašno ako bi u budućnosti bilo drugačije. Ne želim više vidjeti poniženje kakvo se danas dogodilo golmanu Kralju. Svi smo šokirani. Ovo je katastrofa", jasan je bio Milojević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.