Foto: Screenshot/Index.hr

Burno pred početak meča

Sukob BBB-a i policije u Češkoj

Dinamo večeras igra prvu utakmicu nokaut faze nekog evropskog takmičenja nakon skoro pola vijeka, a navijači ovog kluba su se pobrinuli da uvod u historijski meč bude "vatren".

Naime, Dinamo večeras gostuje kod Viktorije Plzen u prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope, a pred susret je ispred stadiona češkog kluba došlo do žestokih okršaja tamošnje policije i navijača zagrebačkih Modrin, popularnih Bad Blue Boysa.

U Češku je stiglo više od 1000 navijača Dinama, iako njih više od pola nema ulaznice za utakmicu.

U jednom momentu su hrvatski navijači počeli lupati po kapijama stadiona i bacati baklje na policiju, nakon čega je došlo do sukoba između dvije strane.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Češka policija je, ipak, vrlo brzo stavila situaciju pod kontrolu. Barem za sada.

Inače, susret Viktorije i Dinama počinje u 21:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.