Nekadašnji vlasnik Milana ima drugačije zamisli

Berlusconi: Timovi u Seriji A imaju po 11 stranaca, njihova imena se ne mogu izgovoriti

Nekadašnji gazda Milana, kontroverzni Silvio Berlusconi se vratio u fudbal kupovinom italijanskog trećeligaša Monze.

U Monzu je odmah doveo i svoju nekadašnju desnu ruku iz Milana, Andriana Gallianija, a sada je ponovo podigao dosta prašine, izjavom u svom stilu.

"Neki sada govore da moje kompanije imaju novac na inostranim računima, te da se taj novac vratio u Italiju prodajom Milana. Moje kompanije nikada nisu imale sredstva na inostranim računima. Samo budale mogu tvrditi drugačije", izjavio je Silvio Berlusconi za Rete 4, pa nastavio:

"Da li mi nedostaje Milan? Pomalo, ali sada imam Monzu i želim od nje napraviti ekipu za primjer. Ekipu sačinjenu samo od italijanskih igrača, mladih momaka bez brada, tetovaža i naušnica".

"Želim igrače koji će se izviniti protivniku ako naprave faul, koji emancipovano razgovaraju sa sudijama i daju autograme... To je reakcija na timove u Seriji A koji imaju po 11 stranaca na terenu, igrača čija imena se ne mogu ni izgovoriti i koji nikome nisu primjer", poručio je nekadašnji italijanski premijer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.