AC Milan razbio Cagliari
Rossoneri u posljednje vrijeme igraju zaista sjajno. Da li ćemo ih ponovo gledati u Ligi prvaka, to će zavisiti od forme koju budu prikazali u ostatku sezone (Foto: EPA)

Uvjerljiv trijumf

AC Milan razbio Cagliari

M. Šljivak

Fudbaleri Milana uvjerljivo su sa 3:0 u 23. kolu Serije A  na San Siru savladali ekipu Cagliarija.

Sjajan meč odigrali su izabranici Gennara Gatussa i na kraju su razbili protivnika na krilima svojih pojačanja.

Do vodstva je Milan stigao u 13. minuti. Suso je šutirao, loptu je kratko odbio golman Cragno, ali na njegovu žalost tačno na štopera Ceppitellija, pa je lopta završila iza njegovih leđa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Devet minuta kasnije novi gol u mreži Cagliarija. Calabria je uputio sjajnu loptu, a Lucas Paqueta prvim golom u dresu Milana povećava rezultat na 2:0.

Iako je šansi bilo još na odmor se otišlo rezultatom 2:0, da bi sve dileme oko pobjednika riješio, ko drugi nego Krzysztof Piatek. Pogodio je za 3:0 u 62. minuti i tako završio priču oko tri boda.

Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da je Suso u 80. minuti pogodio zicer kojeg je imao, ali na kraju su Rossoneri ipak upisali uvjerljivu pobjedu.

Serie A, 23. kolo:

Milan - Cagliari 3:0

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi