Ado Jahić je prošao pripreme u Antaliji sa FK Sarajevo, što je bio plus u njegovim pregovorima za novi angažman

Karijeru vjerovatno nastavlja graditi u našoj zemlji

Ado Jahić pronašao klub, ostaje u Bosni i Hercegovini?

Mladi veznjak Ado Jahić je ove zime putovao sa ekipom FK Sarajevo na pripreme u Antaliju. Nakon obavljenih priprema, stručni štab bordo tima je, međutim, odlučio da Sarajevu nisu potrebne njegove usluge.

Ipak, ovaj 21-godišnjak će po svemu sudaći ostati u Bosni i Hercegovini i tu graditi svoju karijeru.

Naime, pojavile su se špekulacije da je Ado Jahić jako blizu sklapanja saradnje sa federalnim prvoligašem Jedinstvom iz Bihaća, a to nam je potvrdio i trener ove ekipe Vlado Jagodić.

"Nama je su u ovom trenutku potrebni igrači, znate šta se dešava u Jedinstvu. Iskreno, ja sam čekao našeg Halavaća, koji je sličan tip igrača, ali je on odlučio da ne ostane. Zbog toga smo krenuli tražiti pojačanje i to bi mogao biti Ado Jahić. On posjeduje kvalitet, a što je još važnije spreman je jer je prošao pripreme sa Sarajevom. Nama je bilo važno i da igrač prihvati uslove koje mi možemo ponuditi, a on je bio spreman na to", istakao je trener Jedinstva za SportSport.ba, pa dodao:

"Trenutno se nalazi na nekom probnom radu, igraće poluvrijeme danas ovdje u Karlovcu, ali su velike šanse da će ostati. Razgovarao sam i sa Husrefom Musemićem o ovom igraču i sa drugim ljudima iz Sarajeva, odlično je što nam njegovi papiri neće praviti problem. Inače, čuo sam dosta toga dobrog o njemu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, ekipa Jedinstva je otputovala u Karlovac na pripreme, a danas će odigrati prijateljski susret protiv Duge Rese.

Kada je Ado Jahić u pitanju, riječ je o 21-godišnjem veznjaku koji je nastupao za ekipu Southern Illinois University Edwardsville u američkoj univerzitetskoj NCCA ligi, a svojevremeno je nastupio i za U17 reprezentaciju naše zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.