Završnica se igra u Laktašima

OKK Spars iznenađujuće lako do finala pobjedom protiv HKK Zrinjski

Samir Mlaćo

U prvom meču polufinala Kupa Mirza Delibašić košarkaši Sparsa bez većih problema savladali su HŠK Zrinjski 79:64, te ih sutra očekuje finale protiv pobjednika duela između Igokee i Mladosti Mrkonjić Grad.

Sparsi su bolje otvorili meč, te na prvu pauzu otišli sa prednošću od +12, bilo je 19:7.

U nastavku su izabranici Marka Trbića i dalje dominirali, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 42:21.

Zrinjski se budi u trećoj četvrtini koju dobija 30:21, no Sarajlije su znalački zadržale prednost i na kraju slavile 79:64.

Kod Sparsa se istakao Fahrudin Manjgafić sa 18 poena, a Almir Hasandić i Nemanja Protić su dodali po 15.

U redovima Zrinjskog bolji od ostalih bio je sa 17 poena Ivan Miličević. Pratili su ga sa po 15 poena Milan Lužaić i Aleksandar Todorović.

Prvi meč polufinala Kupa Mirza Delibašić:

HKK Zrinjski - OKK Spars Sarajevo 64:79 (7:19, 14:23, 30:21, 13:16)

HKK Zrinjski: Šutalo, Ramljak 2, Miličević 17, Sokolović 9, Todorović 15, Golemac, Ljujić 6, Pajić, Lužaić 15, Zlomislić, Milinović.

OKK Spars: Hasandić 15, Vrabac 8, Bajramović 10, Kamenjaš 8, Protić 15, Bašić, Zahiragić 3, Albijanić, Durmo 2, Manjgafić 18, Grubelić, Jovanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.