Hrvoje Vlašić: Opušteni smo pred Kup, Sparsi su odlični, a Albijanić ključni igrač

Pred završnicu Kinđetovog Kupa u Laktašima

Hrvoje Vlašić: Opušteni smo pred Kup, Sparsi su odlični, a Albijanić ključni igrač

Završnica Kupa Bosne i Hercegovine koja će se održati 16. i 17. februara u Laktašima bila je temom press konferencije sazvane u prostorijama HKK Zrinjski a okupljenim novinarima obratili su se trener Hrvoje Vlašić i košarkaš Plemića Marko Šutalo.

Zrinjski će polufinalnu utakmicu igrati sa sarajevskim Sparsima i upravo je ta utakmica bila tema pressa. Prvo je riječ dobio Hrvoje Vlašić:

"Ovo nam je peta utakmica sa Sparsima, nema previše nepoznanica, dobro se poznajemo. Oni u zadnje vrijeme igraju dobro. Na ovoj utakmici protiv Slobode vidjelo se veliko samopouzdanje i pobjednički mentalitet. Izgubljene situacije pretvaraju u pobjede što dovoljno govori o njihovoj snazi. Mi ovdje nemamo imperativ rezultata. Idemo opušteno bez pritiska i pokušat ćemo iskoristiti slabosti protivnika ako ih primijetimo.

Oni imaju širok roster ali po meni njihov ključni igrač je Albijanić koji je neke utakmice doslovce riješio sam. Zadnju utakmicu smo imali veliku prednost nad njima ali nismo izdržali i tu utakmicu smo izgubili na fiziku. S njima je teško igrati otvorenog garda" - rekao je trener aktualnog prvaka.

Marko Šutalo, košarkaš HKK Zrinjski:

"Sparsi su odlični ove sezone, kandidati za plasman u ABA 1 ligu. Širok roster u kojem nikada ne znate kada će netko iskočiti i napraviti razliku. Mi znamo njihove prednosti i mane, odigrali smo dovoljno utakmica ove sezone. Ukoliko ih usporimo, svedemo na neku igru 5 na 5 mislim da imamo šansu da dobijemo ovu utakmicu" - rekao je Šutalo.

Inače, u taboru Zrinjskog vlada dobra atmosfera a u klubu je nedavno naglašeno da su zadovoljni povratkom na mjesto najvećeg klupskog uspjeha u povijesti jer je prošle godine upravo u Laktašima Zrinjski osvojio prvi naslov prvaka u svojoj povijesti.

Top Komentari

Aconcagua
Završnica Kupa Bosne i Hercegovine koja će se održati 16. i 17. januara....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi