Kod Luke Pavlovića je igrao u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske

Bivši Bayernov igrač u Sarajevu: "Ako mu je Ancelotti dao šansu, šta dalje reći..."

Zimski prijelazni rok na Koševu definitivno još nije gotov. Iako se činilo da je dovođenjem Rifeta Kapića kompletiran igrački kadar, čelnici Sarajeva i dalje su aktivni na tržištu, svim silama žele ponovo preuzeti primat u bh. nogometu, a novi igrač koji će najvjerovatnije doći u bordo odaje je Mario Crnički.

Crnički je intrigantan, mlad i nije neki "no name" igrač. Posljednji klub za koji je igrao bio je Olympiacos iz Nikozije, no ono što je interesantno, jeste da je nogometnu abecedu naučio u velikom Bayernu, gdje je u eri Carla Ancelottija odigrao i nekoliko utakmica za prvi tim. Obzirom da je tek napunio 21 godinu, njegovo dovođenje za Sarajevo bi predstavljalo i jedan vid ulaganja u budućnost, a transfer bi zvanično trebao biti realizovan u narednim danima.

O kakvom se zapravo igraču radu pokušao nam je približiti Luka Pavlović, rođeni Čapljinac pod čijom je palicom Crnički igrao u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske. Ako je suditi po njegovim riječima - Sarajevo je napravilo više nego dobar potez.

"Crnički u Sarajevu? To je dobar potez kluba. Radi se o vrlo talentovanom igraču, nije sada baš onaj ubojiti napadač, ali je dobar dosta u toj, da tako kažem, igri u međuprostoru. Zna kako zadržati loptu, razigrati igrača, a ono na čemu mora poraditi su igra glavom i eksplozivnost. Vjerujem da će, ukoliko dođe, biti pojačanje za Sarajevo, mada je potrebno imati i malo strpljenja", kazao je Luka Pavlović u razgovoru za SportSport.ba.

Kod Pavlovića je Crnički bio dio generacije koju su, između ostalih, činili još Sosa (Stuttgart), Moro (Dinamo), Brekalo (Wolfsbrug), Šemper (Chievo)...

"To je bila vrlo talentovana generacija, on je nerijetko i zabijao golove... Uostalom, bio je i dio velike Bayernove škole i došao je na tu razinu da mu Ancelotti da priliku i da trenira sa svim tim zvijezdama. To dovoljno govori o svemu."

Otac Matea Pavlovića, današnjeg stopera Angersa, nastavlja...

"Uz igračke kvalitete, ima i one ljudske, jako je karakterna ličnost. Odrastao je u Njemačkoj, ima radnu disciplinu za razliku od igrača s naših prostora i svaki zadatak je profesionalno izvršavao. Sarajevo s njim neće imati problema, u to sam uvjeren."

Trenirati sa Vidalom, Hummelsom, a onda doći u BiH predstavlja veliku razliku.

"To je taj razvojni put koji se mora proći da bi se došlo do vrha. Svi znamo za Modrićev put. Došao je u Zrinjski, dokazao se i na kraju postao najbolji igrač na svijetu. I za Crničkog će Sarajevo biti dobar test, ako se pokaže, onda vrlo lako može završiti u puno kvalitetnoj ligi."

Pavlović je kao trener nedavno okončao epizodu u Sheriffu iz Tiraspola, a danas kada ima više vremena dođe i u Hercegovinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Proveo sam tri godine u Sheriffu, sada imam neke opcije za Azerbejdžan i Kazahstan, ali vidjet ćemo još. Zbog obaveza i posljednje vrijeme baš i nisam mogao dolaziti u Hercegovinu, ali sam prije otprilike mjesec dana posjetio 'svoj' Mostar, gdje sam ranije i živio. Tu mi je rođen i sin, koji je kao kadet igrao za reprezentaciju BiH. Kasnije se opredjelio za Hrvatsku, tako je htio, iako bi iz ove perspektive možda bilo bolje da je ostao u BiH. Lakše bi se izborio. Sada je u Francuskoj, igra redovno u Angersu, u najboljim je godinama...", istakao je Pavlović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.