Real je dominirao cijelu utakmicu

Kraljevi upisali laganu pobjedu

Real savladao Joventut i zakazao finale Kupa kralja sa Barcelonom

S. Pašalić

Košarkaši Real Madrida su se pobjedom protiv Joventuta 93:81 plasirali u finale Kupa kralja.

Real je bio veliki favorit i prije početka utakmice pa su tako od prve minute krenuli po pobjedu i nakon prve četvrtine imali prednost 26:18.

U drugoj četvrtini je Real povećavao svoju prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 16 poena, ali je Joventut uspio smanjiti pa se na odmor otišlo sa 48:38 za Real.

Nastavak je donio još bolju igru Reala koji je u trećoj četvrtini povećao svoju prednost pa je rezultat na kraju ove dionice glasio 71:52. Do kraja utakmice Joventut je uspio smanjiti prednost Reala pa je završilo 93:81.

Real su do pobjede predvodili Ayon i Capazzo sa 16 poena, dok je Morgan sa 20 poena bio najbolji kod Joventuta.

Barcelona je danas nešto ranije savladala Tenerife sa 92:86 pa ćemo u finalu gledati veliki derbi između Barcelone i Reala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.