Joventut se plasirao u polufinale Kupa kralja
U polufinalu će igrati protiv boljeg iz meča Real Madrid-Estudiantes

Kup kralja

Joventut se plasirao u polufinale Kupa kralja

S. Pašalić

Ekipa Joventuta savladala je Baskoniu sa 98:89 i plasirala se u polufinale Kupa kralja.

Joventut je silovito ušao u meč i dobio prvu četvrtinu sa 29:16. Drugu četvrtinu je puno bolje odigrala Baskonia i stigla prednost Joventuta te čak u jednom trenutku i povela, ali na poluvrijemenu je ipak Juventut imao prednost 45:42.

U nastavku se Baskonia dobro držala treću četvrtinu i držala je korak sa Juventutom, ali u posljednjoj četvrtini dolazi do pada u igri Baskonije i Juventut stiže do pobjede 98:89 i plasmana u polufinale.

U polufinalu će Joventut igrati protiv boljeg iz meča Real Madrid-Estudiantes koji se igra od 21:30. Prvi polufinalni par čine Barcelona i Tenerife.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi