Postigao vodeći pogodak protiv Plzena

Bjelica pucao hvalospjeve na račun Hajrovića: Zamijenili smo ga radi Plzena

Samir Mlaćo

Dinamo je jučer upisao novu pobjedu u okviru 21. kola 1.HNL. Modri su slavili 3:0 protiv Slaven Belupa, te potvrdili dobru formu.

Gosti su se držali do 67. minute kada je Izet Hajrović postigao prelijep pogodaka i digao publiku na noge. Hajrović je pružio još jednu sjajnu partiju, a igru je napustio u 81. minuti.

"Hajro je za nas tijekom jeseni bio iznimno važan, u prvoj utakmici proljeća protiv Rudeša je bio sjajan, o njegovim kvalitetama ne trebam previše pričati. Nadam se da neće osjećati nikakve probleme nakon utakmice sa Slavenom, zato smo ga i zamijenili kako ga ne bismo opteretili. Nadam se da će u četvrtak biti na raspolaganju", prokomentarisao je nastup Hajrovića trener Dinama Nenad Bjelica.

Dinamo u četvrtak igra revanš meč šesnaestine finala Evropa lige protiv Plzena. U prvom meču Plzen je slavio 2:1, te se očekuje kvalitetan meč na Maksimiru i dobro ispunjene tribine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.