BBB-ovci divljali u Plzenu, ali Dinamo neće biti kažnjen - Zašto?
(Foto: Screenshot) Jučer je u Plzen doputovalo više od 1000 navijača Dinama, iako je njih samo pola imalo ulaznice za utakmicu

Iz tabora Modrih su poručili da su za incident krivi domaćini

BBB-ovci divljali u Plzenu, ali Dinamo neće biti kažnjen - Zašto?

Dinamo je sinoć gostovao kod Viktorije Plzen, u prvom susretu 1/16 finala Lige Evrope. Ne mogu Modri biti zadovoljni zbog rezultata, ali mogu zbog činjenice da neće biti kažnjeni. Navodno.

Bjelicini izabranici su poveli na Doosan Areni, igrali dobro, ali na kraju izgubili rezultatom 2:1.

Prije nego što su fudbaleri Dinama istrčali na teren, ispred samog stadiona je došlo do žestokog obračuna pristalica Dinama i češke policije.

Gađali su pripradnici Bad Blue Boysa policiju bakljama, lupali po kapijama stadiona, a situaciju je uspjela smiriti konjička brigada policije.

Ipak, Dinamo neće biti kažnjen zbog divljanja svojih navijača, a razlog je jasan. Naime, navijači Dinama jesu pravili probleme van stadiona, ali su na tribinama bili "uzorni građani".

Kako prenosi 24sata.hr, na Doosan Areni nije polomljena niti jedna stolica, niti su paljenje baklje, pa zbog toga UEFA neće kazniti Dinamo.

Inače, Dinamo je u zvaničnom saopštenju za incident otpužio orgaizatore. Naime, Modri su poručili da Česi nisu bili razumni jer su na vrijeme obaviješteni da postoji mogućnost da će u Plzen stići velika grupa navijača Dinama, ali da svejedno nisu željeli pustiti u promet više karata za goste.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Također, nisu Modri bili zadovoljni ni ulogom policije u čitavom incidentu, a uzrok sukoba je upravo bila činjenica da je u Plezn stiglo više od 1000 navijača Dinama, dok je njih možda pola imalo ulaznice.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi