Odluka Arbitražnog sudije HNS-a

Hajduk Neretvi mora platiti 175.000 dolara

Adnan Beganović

Arbitražni sud Hrvatskog fudbalaskog saveza danas je konačno zaključio sudski proces u kojem je Neretva iz Metkovića od Hajduka tražila svoj dio odštete od transfera Darija Srne u ukrajinski Shakhtar.

Sudija Arbitražnog suda donio je odluku prema kojoj Hajduk mora Neretvi platiti 175.000 dolara, odnosno 15 % od ukupne vrijednosti transfera Srne u Shakhtar koji je iznosio 1.150.000 dolara.

Neretva je pravo na postotak od transfera stekla jer je matični klub hrvatskog reprezentativca, a sudija Arbitražnog suda uvažio je ugovor koji je potpisan 1998. godine priliko prelaska Srne iz Neretve u Hajduk, a u kojem stoji da klub iz Metkovića ima pravo na 15 % odštete u slučaju inostranog transfera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.