Manchester City vodi sa 1:0

Kao da igraju amateri: David Silva i Aguero iskoristili poklon odbrane Schalkea

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja igraju trenutno u gostima protiv Schalkea prvi meč osmine finala Lige prvaka.

City je preuzeo incijativu od prve minute i imali su odličnu šansu već u sedmoj minuti. Fantastično su odigrali akciju iz uigranog prekida, ali je golman domaćih nekako uspio da zaustavi udarac Aguera.

Schalke je nekako uspio da parira igri gostiju, ali u 18. minuti nevjerovatna greška odbrane ovog tima. Jedan od igrača Schalkea je ostao ležati na zemlji i svi su očekivali da će se lopta izbaciti, ali to domaći nisu uradili.

Odbrana Schalkea napravila je nevjerovatnu grešku koju je iskoristio David Silva i asistirao za Aguera koji lagano šalje loptu u mrežu za 0:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.