Nije ni trepnuo

O reakciji Bjelice se priča: Kako je reagovao trener Dinama kada je njegov klub izvukao Benficu?

Hrvatski klub Dinamo Zagreb danas je saznao protivnika u osmini finala Evropa lige.

Dinamo će u ovoj fazi takmičenja igrati protiv portugalske Benfice, a hrvatskim medijima je bila vrlo zanimljiva reakcija trenera Nenada Bjelice kada je čuo s kim će njegova ekipa igrati.

Bjelicu su snimali tokom žrijeba parova osmine finala, a kada je vidio da je njegov Dinamo izvukao Benficu, nije napravio apsolutno nikakvu reakciju, čak nije ni trepnuo...

U video prilogu se možete uvjeriti u to:

Bjelica nije bio zadovoljan žrijebom

Inače, Bjelica nije zadovoljan žrijebom. Želio je izbjeći Benficu, ali ističe da predaja ne dolazi u obzir.

Poštuje Bjelica portugalskog velikana, ali vjeruje da njegov tim može napraviti iznenađenje.

"Dojam je da smo dobili jako teškog protivnika, najjačeg uz Inter, Arsenal, Chelsea. To je jedan od sedam- osam klubova koje je bilo bolje izbjeći, ali šta je tu je. Trebamo se dobro pripremiti, prva utakmica je u Zagrebu, vidjeli ste šta smo u stanju napraviti uz našu publiku", rekao je Bjelica nakon žrijeba.

Zatim je dao svoje viđenje portugalskog velikana Benfice.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Benfica je gigant u evropskom nogometu, godinama je u vrhu u Portugalu. Ove godine gledao sam njihovu utakmicu sa PAOK-om, brza su i neugodna ekipa, kao i sve portugalske igraju sa puno Brazilaca. Biće nam jako teško, ali vjerujemo u našu ekipu i da ćemo odigrati dvije kvalitetne utakmice", istakao je trener Dinama.

Meč na Maksimiru igra se 7. marta, a revanš je sedam dana kasnije u Lisabonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.