Neslavno pravilo odgovornih se nastavlja

Nema smisla: I navijači Slobode tek od 15. minute na utakmici

Samir Mlaćo

Sa četiri susreta današnjeg programa nastavljeno je prvenstvo u Premijer ligi. Tri susreta su završena, a četvrti trenutno u Zenici igraju Čelik i Sloboda.

Ovaj duel privukao je pažnju javnosti, s obzirom da se radi o starim rivalima, međutim moramo istaći veoma ružan detalj.

Naime, navijači Slobode bez ikakve potrebe na stadion su ušli tek u 15. minuti meča, a vjerovtno će 15-20 minuta prije kraja morati isti napustiti i krenuti svojim kućama.

Tako iz sezone u sezonu određuju odgovorni, a najviše ispaštaju navijači i njihovi timovi. Zamislite kako se osjeća navijač koliko pređe veliki broj kilometara, plati kartu, a zatim na stadionu provede pola sata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iste scene vidjeli smo danas na Tušnju gdje je Tuzla City ugostila Sarajevo. Horde Zla su stigle na stadion u 15. minuti, a napustile u 75. minuti, iako je sve do tada bilo na tribinama i na terenu i više nego fer i korektno.

Jednostavno, svima nam dođe da se zapitamo zbog koga se igra nogomet u našoj zemlji? Ovakav scenarij već naredno kolo očekuje i navijače Čelika, te ostale navijačke skupine i tako iz kola u kolo...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.