Dedić: Znamo kako igra Sloboda, napast ćemo ih od prve minute
Kapiten Čelika u sutrašnjem meču na današnjoj press konferenciji istakao je da su svjesni kvaliteta protivnika, ali da će od prve minute krenuti ofanzivno i po tri boda

Veznjak Čelika optimista pred sutrašnji meč

Dedić: Znamo kako igra Sloboda, napast ćemo ih od prve minute

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra dočekuju tim tuzlanske Slobode. Za Zeničane ova utakmica mnogo znači, ali žele se i osvetiti protivniku za nesretan poraz u prvom dijelu prvenstva.

Jedan od najboljih igrača Čelika i najbolji strijelac u prvom dijelu prvenstva Anel Dedić, sutra će biti sigurno velika prijetnja za gol Slobode.

Veznjak, koji će sutra u izostanku Fenana Salčinovića nositi i kapitensku traku svjestan je protiv kakvog protivnika igraju i da se dobro sjećaju, na koji su način poraženi na Tušnju.

"U ime svlačionice odnosno igrača mogu kazati da ćemo mi sutra dati sve od sebe na terenu, možda i više od maksimuma, jer Sloboda nam je ostala dužnik iz prvog dijela. Dobro znamo kako su nas pobijedili i kakav je taj penal bio iz kojeg su došli do tri boda. Želimo da s tri boda krenemo u nastavak sezone, odnosno da napredujemo na tabeli", ističe Dedić.

Sloboda je tim koji igra veoma disciplinovano, a najjači dio tima je odbrana, koja prima malo golova

"Svjesni smo koliko su gosti tvrdi, znamo mi to igrači, ali i stručni štab. Dvije sedmice već se pripremamo za ovu utakmicu i samo nam je u glavi Sloboda. Znamo da su disciplinovani, da čekaju svoju šansu, odnosno grešku protivniku. Mi znamo kako im se suprotstaviti, napast ćemo ih od prve minute i nadam se uz podršku navijača i pobijediti", nada se veznjak Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj se osvrnuo i na sudijski dvojac Šehović-Milić, koji su sudili meč na Tušnju, kada je Sloboda iz nepostojećeg jedanaesterca slavila pobjedu

"Nemam mnogo kazati na tu temu, osim da se nadam da će biti korektniji prema nama nego što je to bilo na Tušnju" završio je Dedić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije