Ekipa iz Dortmunda ponovo ima prednost ispred Bayerna

Borussia do posljednjeg trenutka držala svoje navijače u napetosti, ali ipak stigla do pobjede

S. Pašalić, foto: EPA

Borussia Dortmund je u okviru 23. kola Bundeslige na svom terenu dočekala Bayer Leverkusen i stigla do pobjede 3:2.

Borussia je nakon tri utakmice bez pobjede u prvenstvu u ovu utakmicu ušla sa imperativom osvajanja tri boda.

Iako je Leverkusen napravio više šansi na početku utakmice, Dortmund je stigao do vodstva u 30 minuti kada je Dan-Axel Zagadou pogodio za 1:0. Leverkusen je stigao do izjednačenja sedam minuta kasnije, a strijelac je bio Kevin Volland.

Borussia je samo dvije minute nakon toga stigla ponovo do vodstva kada ja Jadon Sancho sjajnim volejom pogodio za 2:1 pa se s tim rezultatom i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Borussia je krenula još jače i povećala svoje vodstvo na 3:1, a strijelac je bio Gotze u 60 minuti. Sve je moglo biti riješeno u 65 minuti kada je Dortmund postigao i četvrti gol, ali ga je sudija uz intervenciju VAR tehnologije poništio iako je utisak da je gol bio regularan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leverkusen je uspio smanjiti u 75 minuti na 3:2 preko Jonathana Taha, te je nakon toga u par navrata zaprijetio, ali se rezultat nije mijenjao pa je Borussia upisala važnu pobjedu.

Borussia je i dalje na prvom mjestu sa 54 boda, tri boda više od drugoplasiranog Bayerna, Leverkusen je na sedmom mjestu sa 36 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.