Trener Zrinjskog nakon poraza

Slišković: Dok smo se navikli na novi sistem, Sarajevo je steklo prednost

Fudbaleri Sarajeva i Zrinjskog danas su na stadionu Koševo odigrali prvi susret četvrtine finala Kupa BiH. 

Sarajevo je slavio sa 1:0, a nakon meča trener Zrinjskog Blaž Slišković nije bio mnogo nezadovoljan. 

"Kako je krenulo, dobro je. Penal u devetoj minuti je bio šokantan. Ovaj rezultat nam ostavlja nadu da odigramo kvalitetnije u revanšu i da pokušamo nadoknaditi zaostatak. Sarajevo je nakon vodstva čekalo da mi pogriješimo. Mi u revanšu možemo zabiti dva gola, ali ne znam možemo li sačuvati mrežu".

"Pokušat ćemo odigrati taktički, mirno i staloženo. Teško je predvidjeti hoće li nam Sarajevo dati gol. U ovom meču taktika je bila u fokusu. Nijedna ekipa nije htjela da rizikuje. Pokušavali smo i jedni i drugi da dobrom odbranom sačuvamo mreže. Sarajevo je to uspjelo zahvaljujući golmanu. Njihova prednost u revanšu je 70:30. Nisam ljut na svoje igrače. Istina je da sam promijenio sistem. Igrali smo u rombu. I upravo dok smo se navikli malo Sarajevo je to iskoristilo. Ovo nam je jedno iskustvo više jer opet možemo doći u situaciju da imamo deficit igrača, a pokazali smo i u ovom sistemu da možemo igrati kvalitetno".

Revanš susret između ove dvije ekipe igra se 13. marta u Mostaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.