U centru pažnje javnosti

Pique nakon El Clasica održao politički govor i dao podršku katalonskim političarima

Endin Čaušević

Gerard Pique nalazi se u centru pažnje španske javnosti, ali ne zbog nastupa na meču protiv Real Madrida već zbog svoje izjave nakon El Clasica.

Barcelona je sinoć izborila plasman u finale Kupa Kralja nakon što su sa 3:0 na Santiago Bernabeu pobijedili Real Madrid. Nakon utakmice Pique je iskoristio priliku da se osvrne i na političku situaciju u Španiji što je tema dana.

Pique se iznenadio kada je vidio veliki broj novinara i kamera u mix zoni, a onda je svojom izjavom šokirao sve prisutne jer je počeo pričati o katalonskim političarima.

Mnogi političari su privedeni zbog pokušaja referenduma kako bi se Katalonija odvojila od Španije, te su sada u zatvoru ili u bjegstvu. Ipak, jasno je da jedan takav fudbaler ne bi smio pričati o stvarima koje nemaju veze s fudbalom.

"Kada bi se sve ove španske televizije koje su sada ovdje pozabavile više političkim zatvorenicima, a ne VAR-om onda bi Španija bila mnogo bolja zemlja. To što se njima radi nije pošteno i svi biste trebali znati više o tome", rekao je defanzivac Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti