Marca: Ovi igrači su se previše skrivali iza Cristiana Ronalda!
Real je doživio težak poraz, iako je bio mnogo bolji tim. Ipak, već u subotu imaju šansu da se osvete (Foto: EPA)

Komentar novinara Marce

Marca: Ovi igrači su se previše skrivali iza Cristiana Ronalda!

Midhat Šljivak

Real Madrid sinoć je pretrpio težak poraz od Barcelone u uzvratnom meču polufinala Kupa Kralja.

Katalonci nisu blistali, ali su velikog rivala savladali sa 3:0 pred njihovim navijačima i tako su sa ukupnih 4:1 ostvarili plasman u finale.

Real je u ovom susretu bio bolji tim. Međutim, nisu uspjeli zabiti gol, a ispromašivao se mladi Brazilac Vinicius Junior. Sa druge strane Barca je četiri puta šutirala na gol i zabila je tri pogotka.

Nakon meča novinar Marce Hugo Cerezo, lista naklonjenog Realu, hvalio je igru mladog Brazilca, ali i kompletne ekipe.

Međutim, upozorio je on kako Kraljevi imaju ogroman problem realizacije, koja je nastala odlaskom Cristiana Ronalda.

"Jedan gol u 180 minuta je malo ako želiš izbaciti Barcelonu iz nekog takmičenja. Vinicius je dosta promašivao, ali on je mlad i ne treba ga kriviti za to. Karim Benzema je imao samo jednu šansu, Lucas Vazquez nije čovjek za golove, a Gareth Bale je bio na klupi. Ne upiremo prstom ni u koga, ali činjenica je da su se svi ovi igrači suviše često skrivali iza Ronalda i da su zavisili od njega. Bez Cristiana Ronalda se mogu oprostiti od nekog velikog trofeja", napisao je Cerezo, ali je ipak pohvalio igru Kraljeva.

"Real je igrao dobro, stvarao je šanse, ali ih nije iskoristio. Reguilon je odigrao odličnu utakmicu sve do trenutka kad je skrivio gol, a Vinicius je bio noćna mora za goste. Nekad možda nije donosio prave odluke, dodavao je kad je trebao šutirati i obrnuto, ali tek mu je 18 godina i biće sve bolji. Ako popravi realizaciju, a hoće, pazite se", komentar je novinara Marce.

Real Madrid priliku za popravni ima već u subotu kada će ponovo ugostiti Barcelonu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Hahaha... Ubi vas Barça godinama, a savjet je "pazite se".
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi