Dolazi kao slobodan igrač

Ivan Sesar potpisao za FK Tuzla City · Zvanično

Ivan Sesar i definitivno se vratio u Premijer ligu BiH.

Ovaj bivši reprezentativac BiH je početkom godine raskinuo ugovor sa rumunskim Voluntarijem, a kako u međuvremenu nije našao novi inostrani angažman, uslijedio je poziv iz Tuzla Cityja koji je i prihvatio.

Nakon što je stavio paraf na ugovor do kraja sezone, Sesar je istakao da mu je zadovoljstvo što je došao u uređen klub kao što je Tuzla City i da je prilikom pregovora presudila korektnost Azmira Husića, a već danas će se staviti na raspolaganje treneru Mirzi Varešanoviću.

S druge strane, zadovoljstvo nisu skrivali ni u Tuzla Cityju. Uvjereni su kako se radi o igraču koji će svojim kvalitetama značajno unaprijediti kvalitet momčadi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nismo imali namjeru dovoditi još jednog veznjaka, ali imajući u vidu Ivanove kvalitete, morali smo reagovati kada smo vidjeli da je slobodan", kazao je Azmir Husić.

U našoj zemlji Sesar je ranije igrao još za Sarajevo i Široki Brijeg, a okušao se još i u Rumuniji, Finskoj, Slovačkoj, Turskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.