Drama na Tušnju, Čelik u samoj završnici šokirao domaće
Tuzlaci su u samoj završnici ostali bez dva boda

Premijer liga BiH

Drama na Tušnju, Čelik u samoj završnici šokirao domaće

E. Škorić, foto: E. Dindić

Nogometaši Tuzla Cityja ugostili su danas Čelik u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a meč je završen rezultatom 1:1.

Čelik je pobjedom startao u drugi dio sezone, Tuzla City porazom, ali svejedno su i jedni i drugi mijenjali trenere, pa je ovo bio debi i za Mirzu Varešanovića na klupi Tuzlaka i za Cihata Arslana na klupi Zeničana.

S obzirom na stanje na tabeli, svaki bod je ovim ekipama važan, a danas je i jednima i drugima pripao po jedan, a za dva će itekako da žale u Tuzla Cityju.

U 11. minuti je Vojo Ubiparip s bijele tačke donio veliku radost Tuzlacima nakon što je prethodno Miletić igrao rukom. Mogao je Murga pet minuta kasnije da povisi na 2:0, ali je Pavlović odbranio njegov udarac. Do kraja prvog dijela domaći su bili nešto bolji, gosti nisu bili pretjerano agilni, a na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0.

U nastavku utakmice gosti su se malo otvorili, imali su želju da dođu barem do boda i u tome su i uspjeli.

Mogao je domaćinu Crnkić ovjeriti pobjedu desetak minuta prije kraja meča, no sa gol-linije je na kraju izbacio jedan igrač Zeničana i ostalo je 1:0.

Kako to obično biva, uslijedila je kazna, pošto je Čelik u nadoknadi došao do boda. Dilaver je zabio za radost Zeničana.

Tuzla City - Čelik 1:1 (Ubiparip 11- penal/ Dilaver 90)

Tuzla City: Nurković, Efendić, Crnkić, Stojčev, Karjašević, Čomor, Stjepanović, Brekalo, Bevab, Murga, Ubiparip.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Pavlović, Hodžić, Okoli, Livaja, Dedić, Dilaver, Okić, Grahovac, Miletić, Jamak, Jurina.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

disident7
Ubio je sudija ovaj Tuzla city gledao sam na mojoj tv.
2 4
leader_of_wolves
realno je bilo 1:1 tj podjela bodova , tuzla je prvo poluvrijeme bolja bila i mislim da je ruka uz tijelo bila , nek je sudiji na dusu , limVo likČe ❤
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi