Nakon teških poraza od Barcelone i Ajaxa, Real Madrid je večeras konačno uspio da pobijedi. Razbili su imenjaka iz Valladolida (Foto: EPA)

Trijumf Kraljeva

Kako je počelo, odlično je završilo: Real se probudio i razbio Valladolid

Midhat Šljivak

Madridski Real pobijedio je kao gost ekipu Valladolida sa 1:4 u susretu 27. kola španske La Lige.

Kraljevi su došli do pobjede, iako su uvodne minute bile veoma teške za tim Santiaga Solarija i Kraljevi su bili veoma blizu novog posrnuća.

Valladolid je žestoko ušao u meč i u 12. minuti su dobili veliku šansu da zabiju gol iz penala, ali je Ruben Alcaraz loptu poslao iznad prečke.

Zatim su Valladolidu u narednih šest minuta poništena dva pogotka zbog ofsajda, ali u 29. minuti su ipak došli do vodstva. Anuar Mohamed Tuhami je pogodio za prednost od 1:0.

Samo pet minuta trajala je radost domaćih. Raphael Varane je pogodio za 1:1, a Real je potom potpuno preuzeo utakmicu na svoju stranu i u drugom poluvremenu su razbili protivnika.

Benzema je u 51. minuti sa penala donio prednost Kraljevima od 1:2, da bi Francuz osam minuta kasnije pogodio za 1:3.

Pokušavao je Valladolid da se vrati u meč, ali nije uspijevao. Još jače su stisli Real nakon isključenja Casemira u 80. minuti, ali je pet minuta potom Luka Modrić završio priču za konačnih 1:4.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 27. kolo:

Valladolid - Real Madrid 1:4

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.